Informatie Junioren

Junioren Commissie

De juniorencommissie organiseert geregeld activiteiten. Zo zijn er het ouder-kind toernooi, het ontbijttoernooi, de clubkampioenschappen, afsluiting zomerseizoen, het kersthaltoernooi. Tussen deze activiteiten door organiseren we tosstoernooitjes en toernooitjes met andere tennisverenigingen. We maken dit altijd bekend via de site en via de mail. Bij de meeste activiteiten wordt vooraf om opgave gevraagd.

Competitie
Het is voor alle jeugdleden mogelijk om competitie te spelen. Zo is er de voorjaarscompetitie (april/mei) en de najaarscompetitie (september/oktober), maar ook in de winter kan er competitie gespeeld worden. De competities worden georganiseerd door de KNLTB. Elk competitieteam bestaat uit minimaal twee kinderen.

Voor meer informatie kunt U altijd kijken op de site van de KNLTB.(www.tenniskids.nl) Voor iedereen geldt: meedoen is belangrijker dan winnen.

Info voor ouders
De info op deze pagina is bedoeld voor jeugdleden en hun ouders/verzorgers. Tennis is voor jong en oud. Een kind is jeugdlid tot het jaar waarin hij/zij 18 jaar wordt. Tennissen leer je door veel te spelen. Ouders kunnen een belangrijke rol spelen om het kind enthousiast te krijgen en te houden voor tennis: stimuleer ze om naar de baan te gaan, tennis zelf met ze indien mogelijk en laat ze afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Zodra een kind beter leert tennissen, zal het vanzelf enthousiaster worden.

Tennisles
Twee keer per jaar kan een kind worden aangemeld voor tennisles: voor het winterseizoen en voor het zomerseizoen. De trainer zoekt zo goed mogelijk naar een groepje dat bij een kind past. De lestijden kunnen per half jaar verschillen.

Training
Er wordt bij onze vereniging gewerkt met de zgn.Tenniskids-methode. De meeste kinderen beginnen op het miniveld met zachte rode ballen, na verloop van tijd gaan ze naar het driekwart veld waar ze spelen met oranje ballen. Stap drie is spelen op groot veld met ook weer speciale ballen, die net wat zachter zijn dan de ballen waar ze uiteindelijk mee gaan spelen. Voor meer info kunt u een kijkje nemen op de site (www.tenniskids.nl). Ook kan de trainer u uitleg geven over deze aanpak.

Toernooien
Er worden vooral tijdens de zomermaanden verschillende activiteiten georganiseerd door de juniorencommissie. Deze worden genoemd op de TCA-site en via de mail. Verder worden ook op clubs in de buurt toernooitjes gehouden op allerlei niveaus. De meeste toernooien zijn te vinden via www.toernooi.nl en via deze website kun je je dan ook inschrijven. De telling en het in of uit geven van de ballen is in het begin best moeilijk voor kinderen. Er wordt van de ouders verwacht dat zij in de begintijd de kinderen hierbij enigszins begeleiden. Verder is het ook belangrijk dat ouders kinderen leren respect te hebben voor de tegenstander. En dat kinderen eerlijk spelen. Het is gebruikelijk dat kinderen elkaar na afloop van een wedstrijd een hand geven. Als kinderen zelfstandig kunnen tellen, is het verstandig als ouders op afstand te blijven. U mag natuurlijk gewoon kijken, maar bemoeit zich verder niet met de wedstrijd. Bij toernooien is het zelfs verboden om kinderen te 'coachen'.

Junioren Commissie
Dennis Gravenmaker contactpersoon 06-30163388
vacant Organisator uitje Duinenzathe/Karten/etc.