Geel

Geel is een stadium dat nu los  is te komen staan van Tenniskids. De kinderen(Junioren) hebben vaak al een aantal jaren  aan het tenniskids programma en op deze wijze de basisvaardigheden (kracht & behendigheid) goed kunnen ontwikkelen.

Leeftijd: In dit stadium zijn de junior spelers 12-17 jaar oud (tot het jaar waarin je 18 wordt).

De baan: Volledig speelveld

Ballen: Er wordt gespeeld met de "echte" gele ballen. Deze is identiek als de speelbal die gebruikt wordt bij volwassenen. De kinderen hebben genoeg kracht en behendigheid ontwikkeld om hier goed mee te kunnen spelen.

Rackets: Het racket wordt nu steeds persoonlijker. Enkele kinderen willen een identiek racket hebben als hun idool, echter het gewicht moet wel licht genoeg blijven.

Lessen

Tijdens de lessen ligt de nadruk op basisvaardigheden als coördinatie, ontwikkelen van balgevoel en bewegen. Naast tennis zullen de kinderen dus ook andere sportvormen doen .Er wordt op een orginele en speelse wijze les gegeven door onze eigen clubtrainer Freek.

Competitie

Bij de verschillende kleuren hoort ook een eigen competitiesysteem, echter bij geel is het GEEN World Tour (Rood, Oranje en Groene competitie). De competitievorm is een vervolg op de groene competitie en is in principe hetzelfde als bij de volwassenen. Er zijn twee leeftijdscategorieën: 11-14 en 11-17 jaar. Er kan zowel regionaal of landelijk gespeeld worden. De team samenstellingen kunnen variëren van een jongens, meisjes of gemengd team. Een jongens of meisjes team zal minstens uit twee kinderen moeten bestaan. Tot slot, tijdens de competitie kunnen enkel, dubbel en mix partijen gespeeld worden, afhankelijk van regio of landelijk.

Toernooien

Wij van de jeugdcommissie organiseren diverse kleine evenementen in ieder seizoen. In het voorjaar is het ontbijttoernooi, in de zomer het ouder-kind toernooi en in de herfst het pannenkoek toernooi.

Tevens organiseren we samen met andere verenigingen in de regio wat grotere toernooien. Jaarlijks is er het altijd succesvolle Rondje Midden Drenthe wat plaatsvindt in Beilen of Westerbork en tot slot is er het Jeugdstellingwerftoernooi. Dit wordt het ene jaar in Ooststellingwerf en andere jaar in Weststellingwerf georganiseerd.