Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ´hele baan´ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol en wordt in team verband gespeeld.

Leeftijd: van 10-12 jaar en evt. ouder.

De baan: Een volledige tennisbaan, zonder de tramrails.

Ballen: Een langzamer bal voor de hele baan. Deze bal is iets zachter en lichter dan een normale tennisbal.

Rackets: Afhankelijk van de lengte en de kracht van de speler tussen de 63,5 cm. En 66 cm. (25”-26”)

groene baan

Lessen

Tijdens de lessen ligt de nadruk op het verder ontwikkelen van basisvaardigheden als coordidnatie, balgevoel en bewegen. Er wordt meer aandacht besteedt aan atletische vaardigheden.Er wordt op een orginele en speelse wijze les gegeven door onze eigen clubtrainer Freek.

Competitie

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour (Rood en Oranje) en de Groene competitie. De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 20.000 kids doen al mee aan de World Tour en Groene competitie. Tijdens de World Tour spelen kinderen meerdere zondagen van de maand behalve in de maanden december/januari en februari. In de weken dat er geen World Tour is, organiseren we vaak een toernooi.

Toernooien

Wij van de jeugdcommissie organiseren diverse kleine evenementen in ieder seizoen.In het voorjaar is het ontbijttoernooi, in de zomer het ouder-kind toernooi en in de herfst het pannenkoek toernooi.

Tevens organisseren we samen met andere verenigingen in de regio wat grotere toernooien. Jaarlijks is er het altijd succesvolle Rondje Midden Drenthe wat plaatsvind in Beilen of Westerbork en tot slot is er het Jeugdstellingwerftoernooi. Dit wordt het ene jaar in Ooststellingwerf en ander jaar in Weststellingwerf georganiseerd.

De toernooien worden volgens de tenniskidsmethode gespeeld.