Oranje

Oranje is de tweede fase van Tenniskids. In deze fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden op het gebied van de tennisslagen, bewegen en coördinatie. Kinderen leren nieuwe slagen(service) en technieken(langere slagen), die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Leeftijd: Van 8-11 jaar, afhankelijk van lengte en kracht van het kind.

De baan: een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter. De oranje achterlijn bevindt zich op de helft tussen bestaande achterlijn en de servicelijn. De breedte van de baan en de nethoogte zijn gelijk aan de normale baan.

Ballen: bal geschikt voor driekwart banen. Technisch heet dit een stage 2 bal. Deze bal is zachter en lichter dan een gele bal.

Rackets: Afhankelijk van lengte en kracht van het kind, tussen de 58 cm. – 63,5 cm. (23”-25”)

oranje baan

Lessen

Tijdens de lessen ligt de nadruk op het verder ontwikkelen van basisvaardigheden als coordidnatie, balgevoel en bewegen.Naast tennis zullen de kinderen dus ook andere sportvormen doen .Er wordt op een orginele en speelse wijze les gegeven door onze eigen clubtrainer Freek.

Competitie

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour (Rood en Oranje) en de Groene competitie. De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 20.000 kids doen al mee aan de World Tour en Groene competitie. Tijdens de World Tour spelen kinderen meerdere zondagen van de maand behalve in de maanden december/januari en februari. In de weken dat er geen World Tour is, organiseren we vaak een toernooi.

Toernooien

Wij van de jeugdcommissie organiseren diverse kleine evenementen in ieder seizoen.In het voorjaar is het ontbijttoernooi, in de zomer het ouder-kind toernooi en in de herfst het pannenkoek toernooi.

Tevens organisseren we samen met andere verenigingen in de regio wat grotere toernooien. Jaarlijks is er het altijd succesvolle Rondje Midden Drenthe wat plaatsvind in Beilen of Westerbork en tot slot is er het Jeugdstellingwerftoernooi. Dit wordt het ene jaar in Ooststellingwerf en ander jaar in Weststellingwerf georganiseerd.

De toernooien worden volgens de tenniskidsmethode gespeeld.