Rood

Rood is de eerste fase van Tenniskids. In deze eerste fase maken kinderen met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van de tennisslagen, bewegen en coördinatie.  Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden.

Leeftijd: In deze fase zijn de spelers van 5-9 jaar oud.Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in Rood of Oranje willen spelen.

De baan: De baan is een stuk kleiner (10.97-12.00 m. x 5.485-6.10 m.) De nethoogte is bij voorkeur 80 cm. En het servicevak is 4 m. x 3 m. Dit speelveld kan bijvoorbeeld over de breedte van de baan of in de servicevakken worden uitgezet.

Ballen: Er wordt gespeeld met een spons/ foam bal. De technische benaming van de bal is stage 3 bal. Deze bal is groter en stuitert minder hoog. Hierdoor kunnen de kids de bal eerder over het net slaan en een rally spelen. Buiten kan dezelfde bal gebruikt worden tenzij het te hard regent en waait.

Rackets: Het racket is tussen de 43 cm. en 58 cm. Dit is afhankelijk van de lengte, kracht en vaardigheid van het kind.

rode baan

Lessen

Tijdens de lessen ligt de nadruk op basisvaardigheden als coordidnatie, ontwikkelen van balgevoel en bewegen.Naast tennis zullen de kinderen dus ook andere sportvormen doen .Er wordt op een orginele en speelse wijze les gegeven door onze eigen clubtrainer Freek.

Competitie

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour (Rood en Oranje) en de Groene competitie. De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 20.000 kids doen al mee aan de World Tour en Groene competitie. Tijdens de World Tour spelen kinderen meerdere zondagen van de maand behalve in de maanden december/januari en februari. In de weken dat er geen World Tour is, organiseren we vaak een toernooi.

Toernooien

Wij van de jeugdcommissie organiseren diverse kleine evenementen in ieder seizoen.In het voorjaar is het ontbijttoernooi, in de zomer het ouder-kind toernooi en in de herfst het pannenkoek toernooi.

Tevens organisseren we samen met andere verenigingen in de regio wat grotere toernooien. Jaarlijks is er het altijd succesvolle Rondje Midden Drenthe wat plaatsvind in Beilen of Westerbork en tot slot is er het Jeugdstellingwerftoernooi. Dit wordt het ene jaar in Ooststellingwerf en ander jaar in Weststellingwerf georganiseerd.