Competitie senioren

De KNLTB Najaarscompetitie gaat van start op 11 september 2018.

Najaarscompetitie

De Najaarscompetitie start ieder jaar begin september en loopt tot en met eind oktober. De Najaarscompetitie wordt steeds populairder, want er worden steeds meer teams ingeschreven. Dit jaar doen er maar liefst 17.543 teams mee, waarvan 15.278 teams aan de Najaarscompetitie Landelijk, 592 teams aan 8&9 Tennis, 1673 jeugdteams aan de Groene Najaarscompetitie en 2378 jeugdteams aan de Kia World Tour. Dat zijn in totaal ruim 900 teams meer dan in 2017. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie én alle relevante links voor de Najaarscompetitie.

De Najaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin september en loopt tot eind oktober. Klik hier voor alle speeldata.

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Najaarscompetitie? Geef je dan op bij je eigen vereniging. De Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging schrijft de teams in bij de KNLTB. Check de competitiezoeker om erachter te komen aan welke competitiesoorten je op jouw club kan deelnemen en/of informeer bij jouw VCL.

Uitslagen en standen

Tijdens de periodes van competitie wil je graag zien hoe je er als team voor staat. Of ben je nieuwsgierig naar hoe de andere teams in jouw poule ervoor staan? Voor actuele standen en uitslagen van KNLTB competities kan je terecht op:

• KNLTB ClubApp
  • MijnKNLTB.nl

Voor meer informatie klik hier.

Uitslagen invoeren

Ben je uitslagengedelegeerde en wil je weten hoe je de uitslagen moet invoeren? Of heb je per ongeluk een verkeerde stand ingevoerd en wil je weten hoe je dit moet wijzigen? Klik hier voor de antwoorden.

Verkort Spelen

Met ingang van 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. Dit betekent dat dit ook tijdens de Najaarscompetitie 2018 verplicht is. De beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen. Wil je weten hoe de vormen werken? Lees hier meer.

Invallen in competitie

Wordt je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst hier of dit mag. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij de VCL van jouw tennisvereniging.

Dispensatie

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van jouw vereniging. Check wel eerste de voorwaarden die in het Competitiereglement staan benoemd.