Informatie Senioren en Technische commissie

De senioren commissie en de technische commissie werken regelmatig samen om evenementen te organiseren volgens de reglementen van de KNLTB  ( grote toernooien en de competitie).

De senioren commissie organiseert bij T.C.A. grote en kleine evenementen waar gezelligheid en sportiviteit voorop staat.
De technische commissie organiseert bij T.C.A. competities en toernooien die door de KNLTB worden aangeboden of waar toestemming van de KNLTB voor nodig is. Deelname aan competitie voor junioren wordt in overleg met de juniorencommissie geregeld. Binnen de vereniging verzorgt de TC ook de contacten met de trainer over o.a. de planning van lessen voor senioren en het samenstellen en begeleiden van teams bij competities zoals de Frieslandcup. Binnen de technische commissie zijn voor T.C.A. op dit moment Norbert Veldkamp en Martin Elderson de VCL-ers (Verenigings Competitie Leiders).

Activiteiten 2018

Tossen:
Maandagavond en woensdagochtend wordt er getost. Hierbij gaat het om gezellig een balletje te slaan, waarbij men zich aanpast aan het niveau wat er op dat moment gespeeld wordt. Het tossen is een ideaal moment voor "nieuwkomers" om zo contacten te leggen met de andere leden.

Het Lentetoernooi:
Dit toernooi is de opstart voor het nieuwe seizoen. Het is een ééndaagse activiteit, die zo'n twee weken vooraf aan de competitie gehouden wordt. In dit toernooi wordt men op speelsterkte ingedeeld. Mooi moment om te kijken hoe je uit de winter bent gekomen.

Herfst- en Haltoernooi:
Hierbij gaat het vooral om gezelligheid. Alle speelsterktes worden door elkaar "gehusseld". Het aantal punten dat men heeft verdiend in het Herfsttoernooi worden mee genomen naar het Haltoernooi. Aan het eind van het Haltoernooi zullen de winnaars bekend gemaakt worden. Men is niet verplicht om aan beide toernooien deel te nemen.

Clubkampioenschappen:
Ieder jaar worden er Clubkampioenschappen gehouden. Het betreft hier: Single (dames en heren), Dubbel en natuurlijk de Mix. Men wordt ingedeeld in poules en vaak duurt het een volledige week. Na afloop van de Mixkampioenschappen wordt altijd onze traditionele barbecue gehouden. Deze luidt tevens het zomerreces in.

Tossen voor de nieuwkomers:
Er wordt zo'n drie maal per jaar een tossmoment gezocht voor diegenen die les hebben. Hierbij gaat het vooral om kennis te maken met het spelletje in samenwerking met een aantal leden die al wat langer staan te ballen. Deze momenten worden in overleg met de trainer bepaald.

Het Stellingwerftoernooi:
Dit is een jaarlijks evenement van onze beide gemeenten West- en Ooststellingwerf. Eens in de zoveel jaar ligt de organisatie bij T.C.A. Het is een tweedaags Mixtoernooi, waarbij men op speelsterkte ingedeeld wordt. Toch staat hier gezelligheid bovenaan en het leuke eraan is dat men op verschillende parken speelt. Je bent dus twee dagen on tour!

Ledenwervingsactie:
Tijdens het seizoen wordt een ledenwervingsdag georganiseerd, al dan niet in samenwerking met de KNLTB of de gemeente. Tijdens deze actie kunt u kennismaken met onze tennisclub en een balletje slaan.
Ook wordt een lidmaatschapsaanbod aangeboden.
Zoals u kunt lezen is T.C.A een club in beweging.

Voorjaarscompetitie:
In het voorjaar organiseert de KNTLB een Landelijke competitie en een Regiocompetitie Noordoost in de maanden april, mei en juni. Deze competitie kent zeven speelrondes. TCA doet in beide competities mee en in 2016 wederom met in totaal 17 teams, heren-, dames-, gemengde teams, enkel en/of dubbel voor zowel senioren als junioren. De indeling van alle teams (wanneer, waar en tegen welke tegenstanders) wordt begin maart bekend gemaakt. Dan zal ook de baanbezetting voor de competitie bekend worden. Voor recreatieve spelers zijn er dan een aantal avonden en dag(del)en in het voorjaar geen banen beschikbaar.

Frieslandcup:
De Friesland Cup is een unieke competitieve wedstrijd voor Friese tennisclubs. In een aantal weekenden, op zaterdag of zondag (veelal twee keer in juni en in september), nemen verenigingen het tegen elkaar op. Er worden 10 partijen op een dag gespeeld door een gemengd team. T.C.A. speelt regelmatig met een team in de Frieslandcup.

Najaarscompetitie:
In het najaar organiseert de KNTLB een najaarscompetitie in de maanden september en oktober. Ook deze competitie kent zeven speelrondes, echter alleen op donderdag t/m zondag. De indeling wordt door de KNTLB zoveel mogelijk regionaal ingevuld.

Wintercompetitie:
De KNTLB organisseert ook een wintercompetitie, in januari/februari, die op de banen van TCA heel goed gespeeld zou kunnen worden. Tot dusver wordt deze competitie echter niet in de regio Noordoost aangeboden.