Accommodatie

De Accommodatiecommissie onderhoudt de tennisbanen, het gebouw, de groenvoorziening en het terrein van de club.

Taken

De commissie heeft tot taak om het park en de tennisbanen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Voor wat betreft de tennisbanen betekent dit dat (bijna) dagelijks de banen worden schoongehouden en geveegd met een kokosmat. Bovendien worden de banen minimaal wekelijks met behulp van een grote borstel geborsteld, waardoor het ingestrooide zand weer enigszins los komt. Wanneer deze werkzaamheden niet zouden worden uitgevoerd, zou binnen de kortste keren mosgroei de overhand krijgen en zouden de banen onbespeelbaar worden. Verder wordt (als dit nodig is) zand bijgestrooid. Af en toe wordt er zout gestrooid om mos tegen te gaan en wordt er een enkele keer gespoten om onkruid geen kans te geven. Enkele keren per jaar wordt het park met behulp van een aantal vrijwilligers goed onderhanden genomen en ontdaan van alle blad, rommel, groene aanslag, enz.

Machines

Om dit alles op een efficiënte manier te kunnen uitvoeren, heeft de commissie de beschikking over een kleine tractor, een bladzuigmachine, een bladblazer, een bosmaaier, een hogedrukspuit, een elektrische heggenschaar en een hoeveelheid klein materiaal.

Groot onderhoud

Met de firma Ubbing, die onze kunstgrasbanen heeft aangelegd, hebben we een onderhoudscontract. Dit houdt in dat eens per jaar de banen aan een grote onderhoudsbeurt worden onderworpen. Het zand wordt dan door de firma Ubbing met behulp van een machine opgezogen, gezeefd en dan weer uitgestrooid. Tevens ontvangen we een keuringsrapport over de conditie van onze banen.

Accommodatie Commissie
Erwin Muusse contactpersoon 0516-431886